top of page

Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προσφορά VIVA: 10€ (Ταμείο: 12€). Τα πρώτα εισιτήρια μόνο στη VIVA  στην τιμή των 8 Ευρώ.

Η παράσταση που άλλαξε τα δεδομένα του παιδικού θεάτρου,επιτέλους στη Θεσσαλονίκη!
 Κυριακη στις 11:30 στο θέατρο Κολοσσαίον. 

Τις καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων, μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας, έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Μετά από δύο sold out σεζόν στο θέατρο Badminton, έχοντας τιμηθεί από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων ως η «Καλύτερη παραγωγή παιδικού θεάτρου» (2013) κι έχοντας χειροκροτηθεί από 150.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, η παράσταση που άλλαξε τα δεδομένα του παιδικού θεάτρου συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης από τις 30 Σεπτεμβρίου, στο «Κολοσσαίον»!

Στην παράσταση που εμπνεύστηκε η βραβευμένη σκηνοθέτις και χορογράφος Σοφία Σπυράτου, η επική περιπέτεια του Θησέα γίνεται ένα υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, καθώς ο μυθικός ήρωας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο.

Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι θεοί. Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι, θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης ή πέφτουν από τον ουρανό.

Στον μύθο δίνει σάρκα και οστά ένας δεκαπενταμελής θίασος από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και ακροβάτες της Θεσσαλονίκης, σε μια υπερπαραγωγή με έντονο διαδραστικό χαρακτήρα, που τοποθετεί τα παιδιά στο κέντρο της δράσης, μεταμορφώνοντας σκηνή και πλατεία σε μια μεγάλη, φωτεινή γιορτή!

Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων αποθεώθηκε από τους κριτικούς:

 

«Είναι τόσο απολαυστική αυτή η παράσταση [...] ένα θέαμα που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια»

(Η Καθημερινή).

«Υπερπαραγωγή. Πληθωρική, χορταστική, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μυθολογία»

(Ελευθεροτυπία).

Το κείμενο έγραψε ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, ενώ την αναζήτηση του Θησέα ντύνουν οι μελωδίες που συνέθεσαν οι κορυφαίοι μουσικοί Γιώτης ΚιουτσόγλουDavid Lynch, Μίλτος Παπαστάμου, Βαγγέλης Καρίπης και Γιώργος Καλούδης, οι οποίοι παραλλάσσουν παραδοσιακά θέματα παιγμένα μ’ έναν δημιουργικό, σύγχρονο τρόπο. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης. Το μέγεθος και την ποιότητα της παράστασης διασφαλίζει ο Μιχάλης Αδάμ, που υπογράφει την παραγωγή όπως και στην πρώτη παρουσίαση του έργου στο Θέατρο Badminton.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε μια παιδική παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες – και συνεχίζει να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους!

Συνδυάζοντας το θέαμα με τον παιδευτικό χαρακτήρα των μύθων: μια νέα αντίληψη.

Η ιδέα που ανέδειξε τον Θησέα και την Αριάδνη στο νησί των ταύρων σε μια παράσταση-ορόσημο για το ελληνικό παιδικό θέατρο των τελευταίων χρόνων είναι απλή: είναι ότι συνδυάζει το υπερθέαμα με τον παιδευτικό χαρακτήρα της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική τεκμηρίωση: οι σκηνές της μάχης παραπέμπουν στο παγκράτιο, το αρχαίο άθλημα που εδραίωσε ο ίδιος ο Θησέας, ενώ τα αντικείμενα εμπνέονται κατευθείαν από την αρχαία εικονογραφία. Παράλληλα, το έργο με απλό τρόπο διδάσκει την αξία της φιλίας και της κατανόησης των πολιτισμών. Γιατί σε μια εποχή αναδυόμενων ακροτήτων, η παράσταση μιλά για τη συνάντηση δύο πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.

bottom of page